לא מצליחים לאפות? אולי זה מה שיעזור לכם!

אם אתם מסוג האנשים שאוהבים לגעת בבצק, לחוש אותו, ללוש אותו ולעצב בעזרתו את המאפה הבא שלכם, אתם ודאי גם מכירים את האכזבה המלווה בכך שהבצק לא עלה כמו שצריך בתנור, נפל, או אפילו בטרם ההכנסה לתנור הבנתם שמשהו לא הצליח לכם כמו שצריך בבצק, אתם בטח גם שואלים את עצמכם מה אתם עושים לא נכון, כאשר עקבתם אחר המתכון ולא משתם ממנו.

כאשר את כל הדברים אתם מרגישים שאתם עושים נכון, מה מתפקשש לכם כאשר הבצק שלכם שוהה בתנור? יש סיבות שונות לכך, אנחנו יכולים להבטיח לכם שהבצק שלכם יכול לצאת מושלם.

> אולי יעניין אתכם לקרוא על קורס בישול בצפון

הנה מה שיכול לעזור לכם

מה הבצק שלכם עושה?

כשבצק לא מצליח לכם, הוא בדרך כלל יגיד לכם מה הבעיה. מה זה אומר? זה אומר שהבצק שלכם, לאחר האפייה, יכול להיות יבש, נמוך, שרוף, קשה ועוד שלל אלמנטים שכל אחד נותן לכם פתרון בעיה אחר. כשאתם מוציאים את המאפה שלכם מן התנור, בחנו את מרקם הבצק ואת נראותו כדי להבין איך לטפל בו הלאה.

הבינו את הטכניקה שמאחורי המרכיבים והזמן

כל בצק מבקש התייחסות שונה בשביל למלא את התפקיד שלו. לכן, כאשר אתם מתחילים בהכנת הבצק, תרצו להכין מראש את כל המרכיבים כאשר הם מדודים לפי המתכון. ישנם בצקים שיידרש מהם לשבת זמן מה ללא מעש בכדי להתפתח וישנם שלא יצטרכו כלל.

אל תתביישו לבקש עזרה

אם אתם מרגישים שאתם עומדים להרים ידיים לגבי התחביב החדש שלכם, אל תאמרו נואש. תמיד תוכלו להסתכל באתרי אינטרנט, לשאול חברים ואפילו ללכת לקורס קונדיטוריה למתחילים למשל. אנחנו יכולים להגיד לכם שכמה שעורים על ידי מורים מיומנים המגיעים מעולם האפייה יתנו לכם בדיוק את מה שאתם צריכים בשביל ליצור את הבצק המושלם שאתם מחפשים לכם.

מה שאנחנו באים להגיד לכם, אפייה היא לא דבר קשה כמו שאתם חושבים שהוא. לא סתם רבים בעולם עוסקים בזה הן כתחביב והן כמקצוע. אל תוותרו על עבודת הידיים שלכם אם אתם נהנים ממנה.

אהבתם את המאמר? שתפו אותו בין חברים

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

השאירו תגובה

אולי יעניין אותכם?