מעשנת גז עובדת כמו מעשנת פחמים?

מעשנת הינה סוג של מכשיר שעל פניו נשמע ככזה שמיועד לבישול או צלייה, אך בפועל זה לא כך. המאכלים שמוכנסים למעשנת אינם ניתנים לאכילה מיידית ללא בישול מקדים. כלומר, יש צורך לבשל את הבשר, הדגים או הירקות שמוכנסים אל המעשנת לאחר העישון או לפניו. ולמה? מסיבה פשוטה. המעשנת אינה מיועדת לצלות או לבצע תהליך בישול מסוים במאכלים, אלא רק להוסיף ארומות וטעמים למאכלים המבושלים או הצלויים. אי לכך, ככל שהמאכלים ישהו במעשנת יותר זמן, כך הם יהיו עשירים יותר בטעמם.

מוזמנים להתרשם ממגוון רחב של מעשנות באתר של ארגמן4יו >>>

מעשנת גז לעומת מעשנת פחמים

יש שתי סוגי מעשנות בשוק – מעשנת הפחם ומעשנת הגז. מעשנת הפחם נחשבת למעשנת הקלאסית המוכרת והתכונות שלה ידועות ומוכרות מזה שנים רבות למרות הקושי שקיים בהפעלה שלה. ולעומתה, יש את מעשנת הגז שנחשבת למעשנת חדשנית יותר שאינה דורשת מיומנויות רבות ומתאימה גם לבשלנים מתחילים שמעוניינים להתנסות במעשנת. אם אתם שואלים מה עדיף מבחינת הטעם? מבחינת התוצאה המתקבלת? אז אין ספק שמאכלים שהוכנו במעשנת פחמים נחשבים למשובחים יותר, אך בהחלט ניתן ליצור מטעמים גם בעזרת מעשנת גז.

האם שתי סוגי המעשנות עובדות אותו דבר?

אופן השימוש וכן הפעולה של שתי סוגי המעשנות הינן שונים לחלוטין, אם כי צורת הבישול כן נחשבת לזהה בשתיהן. מעשנת פחם נחשבת למסובכת יותר מבחינת ההפעלה שלה שכוללת הדלקת הפחמים, הכנסת כמות מספקת של פחמים לצורך בישול מושלם, ויסות טמפרטורות נכון ועוד. לעומת זאת, מעשנת הגז הפועלת – איך לא – על גז, אינה דורשת מיומנויות מסובכות מלבד ידע בהפעלת מכשירים הפועלים על גז, כאשר את יתר הפעולות כמו ויסות הטמפרטורות, ניתן לעשות על ידי כפתורים שמותקנים על המכשיר.

אהבתם את המאמר? שתפו אותו בין חברים

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

השאירו תגובה

אולי יעניין אותכם?