ערב חג: מאכלים שכל אורח ישמח לאכול

זו תקופה מרגשת בשנה, תקופת ההכנות לחגי תשרי. כל משקי הבית בישראל עומלים לא מעט כדי להביא את המטעמים הכי טעימים ומיוחדים. אוכל של חג הוא אוכל של בית, כזה שמייצג מסורת של שנים רבות וכולנו רוצים להרגיש את הטעם האהוב והמוכר שמסמל כל כך את המסורת שלנו. ועדיין, בכל שולחן חג יש לפחות מתכון אחד חדש מרענן ושונה, שאנחנו רוצים להביא לאורחים שלנו כדי לשבור את השגרה. אספנו לכם כאן 4 רעיונות למתכונים יוצאי דופן שכל אורח ישמח לאכול בערב החג הקרוב.

4 מאכלים שוברי שגרה לערב חג מיוחד:

ערב החג סובב כולו סביב שולחן האוכל. ככל שתהיו יותר מקוריים מדשים ומעניינים כך האורחים שלכם יוכלו להנות יותר. אל תחששו להוסיף למתכונים מוכרים שדרוגים חשים ולהפתיע. כדי לעזור לכם לשבור את השגרה אספו לכם ארבעה מתכונים לשולחנות חג מעניינים יותר:

  1. לטבעונים- בכל שולחן יש את האורח הטבעוני, ואתם חייבים להכין מתכון שיגרום לו ליפול מהרגליים. יש לא מעט מתכונים טבעוניים ייחודיים ברשת, אך גם מתכונים מוכרים של פלפלים ממולאים עם טעם של בית, יכולים להיות הצלחה מסחררת בגזרה טבעונית. אי אפשר לוותר על הטעם העשיר של הפלפל בשילוב התבלינים והאורז הממולא. זו הצלחה בטוחה!
  2. לחובבי מוצרי החלב – טרנד חדש בשנים האחרונות הוא לערוך ארוחת חג חלבית. מארחות רבות מכינות פסטה ברוטב שמנת פטריות כמנה עיקרית קלה יחסית ומשלבות בשולחן החג סלטים קלילים ופשיטות נוספות.
  3. לאוהבי הדגים – הגרסה החגיגית של החריימה המוכר יכולה להיות מנת דג מיוחדת לחג. הוסיפו לחריימה ירקת נוספים כמו חומוס וקישואים והעצימו את החריפות עם פלפל ירוק, כדי לשדרג את המנה ולהתאימה לערב החג.
  4. לאוהבי הבשר – אין ערב חג בבית אוהב בשר בלי צלי. צלי ברוטב פטריות הוא מנה עיקרית עשירה בטעמים, בריאה ובהחלט טעימה. לצד הצלי הגישו ירקות מאודים (גזר גמדי, ברוקולי, ובטטה) והוסיפו מנת אורז עליה ניתן לשים קצת רוטב צלי. זו מנת חג מרשימה שלא תותיר אף סועד אדיש להשקעה שלכם.

אל תשכחו שיש עוד קינוח

לא מעט משפחות רוצות להפוך את ארוחת החג לקלילה יותר, בייחוד בתקופת חגי תשרי. עומס הארוחות החגיגיות יכול להיות לא נעים לגוף. לכן מארחות רבות משתמשות בהמון ירקות בבישול ומרכיבות את תפריט הארוחה על בסיס סלטים קלים יחסית. ארוחת חג כמובן, לא יכולה להסתיים מבלי טעימה קלה מהקינוחים ולכן אתם רוצים לשמור על האורחים שלכם שבעים, אבל במידת הטעם הטוב. הפתיעו בגזרת הקינוחים עם סלט פירות או גלידת סורבה שיכולים להעביר את טעם האוכל אך לא להכביד על האורחים שלכם. אבל הכי חשוב, תהנו, כי אין דבר יותר משמח ממארחים מרוצים לאורחים מרוצים.

אהבתם את המאמר? שתפו אותו בין חברים

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

השאירו תגובה

אולי יעניין אותכם?