איך תדעו שהתה שלכם איכותי באמת

טעמו של התה קשור בארץ גידולו אך איכותו קשורה באופן הטיפול המושקע בעלי התה. איך תדעו שהתה שלכם איכותי באמת? – עבור מרבית האנשים שאינם שותים תה על בסיס יומיומי אספנו את המידע שיעזור לכם להתאהב בו ולהנות ממנו.

 

זה מה שאתם צריכים לבחון

  1. ריח – ריח תה איכותי מעלה ניחוח של ארומה נעימה במערות האף. לכל סוג תה יש את הריח האופייני לו. העדר ריח, ריח נטרלי, או ריח השקיק שעולה על ריח החליטה מעידים על תה שאינו איכותי. 
  2. יובש ולחות – בתה איכותי יש בין 3 ל-6 אחוזי לחות. לחות גבוהה יותר משמעה שהתה כבר במצב עובש. איכות נמוכה משמעה שהעלים יבשים. עלים יבשים שהופכים לאבק בשפשוף, כמו גם תה במצב עובש הם רעילים ומסוכנים.
  3. גוף זר – חליטה המכילה דברים נוספים מלבד עלי התה כמו ענפי התה, או חתיכות עץ וכדומה מעידה על תה לא איכותי. חומר הגלם צריך להיות אחיד ולעמוד בתקנים בינלאומיים.
  4. עלים מסולסלים – עלים מסולסלים מעידים על שימוש בעלים גדולים, בתסיסה טובה ולכן על תה איכותי יותר. 
  5. צבע התה – צבע התה משתנה בין הסוגים השונים. צבעו של תה שחור הוא כהה עד שחור, צבעו של תה ירוק יכול להיות ירוק, צהבהב או לבן. ככל שצבע התה שונה מהרשום זה יכול להעיד על איכות ירודה של התה. 
  6. טעם – טעם התה הוא לא אינדיקציה טובה לספר על איכותו, אלא אם כן הפכתם למומחים. 

 

לרוב, אנשים ששותים תה מפעם לפעם לא יבחינו בתה איכותי או פחות.  לכן, אם תרצו להבין יותר על איכותו של התה, דרך טובה לעשות זאת היא באמצעות רכישת מארז תה

אהבתם את המאמר? שתפו אותו בין חברים

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

השאירו תגובה

אולי יעניין אותכם?

אטליז

אטליז הוא מקום שבו מוכרים בשר, אך בניגוד למקומות אחרים שבהם רוכשים בשר באריזות סגורות, באטליז עצמו גם מעבדים את הבשר וחותכים אותו על פי

קרא עוד »

3 חנויות בוטיק אורגניות

תעשיית המזון האורגני גדלה ב-3 מיליארד דולר תוך חמש שנים בלבד, לפי דו"ח של Packaged Facts, חברת מחקרי שוק עצמאית המתמחה במוצרים טבעיים ואורגניים. הדו"ח

קרא עוד »

משלוחים

עוגה היא פינוק טעים שניתן ליהנות ממנו לכל אירוע, מימי הולדת ועד חתונות. אמנם עוגה שנרכשה בחנות יכולה להיות נוחה, אבל אין כמו עוגה ביתית.

קרא עוד »