רוטב למוקפץ – רוטב שכל אחד חייב להחזיק בבית

מוקפצים הם אחת הארוחות המהירות והנוחות להכנה, והרוטב הנכון למוקפץ יכול לעשות את כל ההבדל. רוטב מוקפץ טעים בהישג יד יכול לרומם כל מנה ולהפוך אותה לטעימה יותר. במאמר זה נסתכל על רוטב שכל אחד חייב במטבח שלו.

המרכיבים החיוניים לרוטב מוקפץ כוללים עמילן תירס, רוטב סויה, חומץ אורז ושום. מרכיבי המזווה הנפוצים הללו זמינים בקלות ברוב הסופרמרקטים או החנויות המקוונות. לטעם מתוק יותר ניתן להוסיף לרוטב דבש, סוכר חום או סירופ מייפל. ניתן להוסיף פתיתי פלפל אדום או רוטב חריף לבעיטה פיקנטית, וניתן להשתמש בשמן שומשום כדי להוסיף קצת טעם אגוזי לרוטב.

הכנת הרוטב

הכנת רוטב מוקפץ היא פשוטה וניתן לעשות אותה תוך פחות מחמש דקות. התחל בהקצפה של 1/4 כוס רוטב סויה, 1/4 כוס חומץ אורז, שתי כפות עמילן תירס ושתי כפות מים. מוסיפים לרוטב שן שום טחונה וכפית ג'ינג'ר טחון, ואחריה כף אחת של דבש או סוכר חום. מקציפים את כל החומרים יחד עד שהסוכר נמס ומניחים את הרוטב בצד.

> בדקו את מארז ראש השנה משק לין

שימוש ברוטב

היופי של רוטב מוקפץ הוא הרבגוניות שלו. לאחר הכנת הרוטב, ניתן להשתמש בו מיד בכל תבשיל מוקפץ. מחממים במחבת על אש גבוהה, מוסיפים כף שמן ומבשלים חלבון וירקות לבחירתכם עד שהם מוכנים. מנמיכים את האש ומוסיפים את הרוטב המוכן, מערבבים עד שהרוטב מסמיך ומצפה את המוקפץ. מקשטים בשומשום, בצל ירוק קצוץ או בוטנים קצוצים לתוספת מרקם וטעם.

לסיכום, רוטב מוקפץ הוא רוטב שכדאי לכל אחד בבית. עם מרכיבים פשוטים וזמן הכנה מהיר הוא יכול לרומם כל מנה ולהפוך אותה לטעימה יותר. יש לו ורסטיליות בשימוש וניתן להתאים אותו לפי העדפות הטעם של המשתמש.

למידע נוסף היכנסו: https://www.linfarm.co.il/

אהבתם את המאמר? שתפו אותו בין חברים

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

השאירו תגובה

אולי יעניין אותכם?