האם טחינה טובה לצרבת

ישנם גורמים רבים שיכולים להוביל לצרבת. אחת הסיבות הנפוצות ביותר היא אכילת יתר. כאשר הקיבה מלאה מדי, היא מייצרת יותר חומצת קיבה שעלולה להוביל לצרבת. קראו בהמשך האם טחינה טובה לצרבת.

מה חשוב לנו לדעת על הטחינה?

טחינה היא משחה העשויה משומשום. הוא משמש לעתים קרובות במטבח המזרח התיכון והים תיכוני כמטבל או תבלין.

משחת הטחינה מכילה סידן, מגנזיום, נחושת, ברזל ואבץ. מינרלים אלו חשובים לבריאות העצם. הוא מכיל גם שומנים בריאים שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולקדם את בריאות הלב. בטחינה יש גם רמות גבוהות של נוגדי חמצון שיכולים להפחית את הסיכון לסרטן ולמחלות כרוניות אחרות.

עם זאת, טחינה עלולה לגרום לצרבת אצל אנשים מסוימים מכיוון שהיא עשירה בחלבון שעלולה לעורר ריפלוקס חומצי אצל אנשים מסוימים עם מחלת ריפלוקס קיבה ושט (GERD). יש לו גם הרבה נתרן שעלול להוביל ללחץ דם גבוה או לאגירת נוזלים אצל אנשים מסוימים עם יתר לחץ דם או אי ספיקת לב (CHF).

לסיכומו של דבר,

טחינה היא משחת שומשום המכילה רמות גבוהות של סידן ומגנזיום שיכולים לסייע בנטרול חומצה בקיבה. כאשר מחפשים תרופה לצרבת, כדאי לשקול טחינה כאופציה אחת. אמנם אין לטחינה שום הוכחה מדעית שתגבה את הטענות שלה על ריפוי צרבת, אבל יש לה יתרונות בריאותיים אחרים שהופכים את זה שווה לנסות אם אתה חווה את תופעת הלוואי הלא נוחה הזו של הריון או שהמזון האהוב עליך עלול לגרום לך צרבת.

אנשים רבים מאמינים שטחינה טובה לצרבת בגלל חומצת החלב שבה. אבל זה לא תמיד המצב. חומצה לקטית יכולה גם לגרום לצרבת ולהחמיר תסמינים של GERD (מחלת ריפלוקס גסטרו-ושט) ובעיות בריאותיות אחרות, כגון מחלת קרוהן וקוליטיס כיבית.

 

אהבתם את המאמר? שתפו אותו בין חברים

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

השאירו תגובה

אולי יעניין אותכם?