סדנת שמרים מה תלמדו שם?

אפיה הוא נושא מקצועי לכל דבר ועניין. הוא מצריך ידע והבנה בחומרי הגלם הקיימים וכן כלים ואמצעים מקצועיים. כך ורק כך ניתן להצליח להוציא מהמטבח תוצרים מעולים הן מבחינת המראה והן מבחינת הטעם והמרקם. אך זה לא אומר שצריך ללמוד קורסים מקצועיים וממושכים. אפשר בהחלט לקחת סדנה קצרה וממוקדת מאוד – ולצאת עם היכולות הרצויות לדרך. במיוחד אם המטרה אינה לעבוד בתחום ברמה מקצועית, כי אם לאפות ולהצליח בתחום האפייה הביתית. מסתבר כי התחום הזה מאתגר רבים, ולא מעט אנשים מעוניינים לשלב בחיי היום יום שלהם גם אפייה. סדנת אפייה במרכז טובה בהחלט תקדם גם אתכם ותלמד אתכם מה ואיך אופים.

מה לומדים בסדנת שמרים?

אחת הסדנאות המבוקשות הינה סדנת שמרים. זו סדנה שעוסקת בתחום מאפי השמרים והיא מקנה למשתתפי הקורס את היכולת לאפות ולהוציא מהתנור הביתי שלהם מאפים נהדרים. בין היתר לומדים בסדנת השמרים:

  • מתכונים – מגוון רחב של מתכונים עונים לתואר שמרים. זה יכול להיות בצק ללחם, ללחמניות וכמובן לעוגות ומאפים נוספים. בסדנה מכירים מתכונים בסיסיים לצד מתכונים ייחודיים שניתן לשנות ולשדרג.
  • לישה והתפחה – ההצלחה של מאפי השמרים תלויה במידה רבה באופן הלישה ובתהליך ההתפחה. חשוב להכיר את שיטות ההתפחה המנצחות וכן את ההתפחה הנכונה. וזאת כדי להפוך את מאפי השמרים לתוצרים מעולים ומשובחים.
  • מילוי – יש מגוון רחב של מילויים שיכולים להתאים למאפי שמרים. כמובן מילוי בטעם שוקולד המוביל, מילויי פרג, קינמון, שקדים, גבינה ועוד. המילויים השונים מאפשרים לבוגרי הסדנה לגוון את המאפים ולהפיק מאפים מושלמים בטעמים נהדרים.
  • אפיה – השלב הכמעט אחרון הוא אפייה. גם כאן צריך לדעת איך לעשות את זה כמו שצריך כדי שהמאפים יהיו רכים ואווריריים.

אהבתם את המאמר? שתפו אותו בין חברים

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

השאירו תגובה

אולי יעניין אותכם?