שיפור הטעם של הבשר שלך יכול להעלות מאוד את המנות שלך. הנה 15 טיפים שיהפכו את הבשר שלכם לטעים יותר:
איכות משנה: ככל שאיכות הבשר טובה יותר, כך הטעם טוב יותר. בחרו נתחים טריים ואיכותיים ממקור בעל מוניטין.
מרינד את הבשר שלך: השריית בשר יכולה להוסיף המון טעם. השתמש במרכיבים כמו עשבי תיבול, תבלינים, מיץ הדרים, חומץ או יין.
מתבלים היטב: אל תתביישו לעשו שימוש במלח ופלפל. הם מוציאים את הטעמים הטבעיים של הבשר. זכרו לתבל את כל הצדדים. קבלו על הדרך, מתכוני בשר באתר אוכל זה החיים.
צרוב אותו: צריבת בשר בטמפרטורות גבוהות נועלת מיצים ויוצרת קרום חום טעים.
השתמש בשפשוף: שפשוף יבש הוא תערובת של תבלינים ועשבי תיבול שמוסיפים טעם. משפשפים אותו על הבשר כמה שעות לפני הבישול כדי לאפשר לטעמים לחלחל.
לעסות במהלך הבישול: ביסוס הבשר במיצים שלו או ברוטב בעל טעם יכול לשמור אותו לח ולהוסיף עוד טעם.
תנו לו לנוח: לאחר הבישול, תנו לבשר שלכם לנוח לפני שחותכים אותו. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש, ולשמור על הלחות והטעם של הבשר.
מלחים את הבשר שלך: השריית בשר בתמיסת מים מלוחים (מלח) לפני הבישול יכולה לשפר את העסיסיות והטעם שלו.
בישול איטי: בשר בבישול איטי בטמפרטורה נמוכה יותר יכול לגרום לבשר רך וטעים, במיוחד עם נתחים קשים יותר.
מבשלים לטמפרטורה הנכונה: השתמשו במדחום בשר כדי להבטיח שאתם מבשלים את הבשר שלכם לעשייה המושלמת. בישול יתר עלול להוביל לבשר יבש וקשה.
השתמש בעצמות: בישול בשר על העצם יכול להוסיף כמות משמעותית של טעם.
הוסף חמאה: ביסוס הבשר שלך עם מעט חמאה יכול להוסיף עושר וטעם, במיוחד בשלבים האחרונים של הבישול.
עישנו את הבשר שלכם: עישון בשר מעניק טעם עץ עמוק שקשה לשחזר אותו בשיטות בישול אחרות.
השתמש בעשבי תיבול טריים: הוספת עשבי תיבול טריים למרינדה שלך, לשפשף, או פשוט למלא אותם בתוך הבשר, יכולה להוסיף אלמנט בהיר וארומטי למנה שלך.
לטשטש את המחבת: לאחר שצרבת את הבשר שלך, השתמש בנוזל (כמו יין, מרק או מיץ) כדי לטשטש את המחבת. זה ירים את ה"פונד" – אותם חתיכות שחומות וטעימות שנדבקו לתחתית התבנית. זה יוצר רוטב טעים להגשה עם הבשר שלך. באתר https://foodislife.co.il תמצאו טיפים נוספים.