מיכלי פלסטיק למזון

מיכלי מזון מפלסטיק משמשים בתעשיית המזון. הם עשויים מפוליאתילן טרפתלט (PET) ולעתים קרובות נקראים מיכלי PET או אריזות PET. בתעשיית המזון, ישנם סוגים רבים ושונים של מיכלים המשמשים לאחסון מזון. מיכלי פלסטיק הם מהפופולריים ביותר מכיוון שניתן לשטוף אותם ולעשות בהם שימוש חוזר. הם גם זולים יותר מאשר סוגים אחרים של מיכלים, כגון זכוכית. כמה חסרונות של מיכלי פלסטיק כוללים כימיקלים שנפלטים למזון ואי אפשר לראות מה יש בפנים. זו יכולה להיות בעיה כאשר אתה צריך לדעת כמה מוצר נשאר במיכל או אם הוא מקולקל או מורעל. הכימיקל ביספנול A (BPA) הוא כימיקל משבש את האנדוקרינית המשמש לייצור סוגים מסוימים של פלסטיק שיכול לדלוף למזון הכלול במיכל.

להשיג באתר: https://www.yosibox.com/

מדוע חשוב שהמיכלים יהיו סטרילים?

חשיפה לרמות גבוהות של BPA נקשרה למספר סיבוכים רפואיים, כולל ירידה ב-IQ ומומי לב. כמה חסרונות של שתייה ממיכל כוללים חיידקים, כגון חיידקים ווירוסים, יכולים לחדור לחלל הפה אם שותים מים דרך קשית או שתייה מבקבוק פלסטיק. מונחי ביולוגיה קשורים מערכת אנדוקרינית – מערכת הבלוטות המשחררות הורמונים לדם, המתקשרים עם איברים אחרים בגוף. ישנם שני סוגים עיקריים של בלוטות אנדוקריניות: אקסוקריניות, המשחררות כימיקלים דרך צינורות מחוץ לגוף; ואנדוקרינית, המשחררת הורמונים ישירות לדם.

מתי נרצה לעשות שימוש במיכלי פלסטיק למזון?

ישנן תעשיות רבות הדורשות שימוש במיכלי מזון מפלסטיק. ענף כזה הוא תעשיית המזון. מיכלים אלו משמשים לאחסון והובלה של מוצרי מזון למטרות מסחריות ומביתיות כאחד. הם משמשים גם לאחסון מזון במקררים, מקפיאים ומזווה. בשנים האחרונות קיים ויכוח רב על השימוש בפלסטיק בתעשייה זו בשל השפעותיו המזיקות על הסביבה. הסיבה לכך היא שהוא אינו מתכלה וייקח מאות ואף אלפי שנים עד שהוא יתפרק לחלוטין. ההערכה היא שעד 2050, יהיה יותר פלסטיק מדגים באוקיינוסים שלנו אם נמשיך להשתמש בפלסטיק בקצב הזה.

אהבתם את המאמר? שתפו אותו בין חברים

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

השאירו תגובה

אולי יעניין אותכם?