שוקולד לאפייה

שוקולד הוא מרכיב חיוני באפייה. הוא משמש להכנת קינוחים שונים, כולל עוגות, בראוניז ועוגיות. בנוסף לשימוש המרכזי שאפשר לעשות בו בקינוחים, שוקולד יכול לשמש באפייה גם למטרות קישוט והוספת שכבת טעם כמו בגלידות או מילקשייקים. המהות של שוקולד באפייה היא לא רק להוספת טעם מתוק, אלא גם כדי לתת טעם עשיר ועמוק יותר כמו גם אפשרות לגימור מבריק וחלק לצרכי קישוט של קינוחים.

שוקולד לאפייה עשוי מאבקת קקאו, סוכר ושומן. יכולים להיות לו גם מרכיבים אחרים כמו חמאת קקאו או אבקת חלב, תלוי בסוג שוקולד האפייה שבוחרים ובמטרה שהשוקולד ממלא בתהליכי הכנת קינוחים מתוקים.

שוקולד לאפייה להכנת עוגות

השימוש בשוקולד לאפייה הוא מסורת עתיקת יומין שתחילתה בשפים צרפתים מהמאה ה-17. זה שימש במקור כדרך להכנת רטבים, פודינגים ומנות אחרות. כיום משתמשים בו במתכונים רבים ואף בקישוט עוגות.

שוקולד לאפייה משמש ברוב מתכוני העוגות מכיוון שיש לו תכולת קקאו גבוהה יותר משוקולד רגיל, כמו שוקולד חלב למשל שמשמש כחטיף. בנוסף, לשוקולד המשמש לאפייה יש גם תכולת לחות נמוכה יותר מסוגי השוקולד האחרים, מה שמקל על העבודה איתו בהכנת עוגות, עוגיות ומאפים שוקולדים אחרים.

שוקולד לאפייה לציפוי וקישוט

שוקולד לאפייה משמש גם לציפוי עוגות, פירות וקינוחים מתוקים אחרים כגון עוגיות וסוכריות. השוקולד יכול לשמש גם כקישוט על גלידות, משקאות קרים, פנקייקים וקינוחים אחרים. בכדי שניתן יהיה לעשות קישוטי שוקולד על הקינוחים, יש צורך לחמם את השוקולד לטמפרטורה הנכונה כדי שיגיע למצב נוזלי ויהיה נוח לעבודה.

היכן ניתן למצוא שוקולד איכותי לאפייה?

כיום אפשר למצוא סוגים רבים ומגוונים של שוקולדים, אך יש לזכור כי במקרה של שוקולד לאפייה חשוב לבחור את הסוג האיכותי והטוב ביותר כדי לקבל קינוח מתוק וטעים בעל טעם עשיר של שוקולד. לכן שוקולדים לאפייה מומלצים לרכישה רק דרך חנויות המתמחות באפייה וקונדיטוריה.

מחפשים מוצרי אפייה? היכנסו >>

אהבתם את המאמר? שתפו אותו בין חברים

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

השאירו תגובה

אולי יעניין אותכם?